domotica-installatie; Stef Swart Elektrotechniek Alkmaar
Feilloze installatie voor een veilige omgeving
domotica-installatie; Stef Swart Elektrotechniek Alkmaar

Feilloze installatie voor een veilige omgeving

Van domotica-installatie tot de keuring van arbeidsmiddelen

Stef Swart Elektrotechniek Alkmaar B.V. heeft alle vaktechnische kennis in huis om uw nieuwbouw-, verbouw- en renovatieproject te voorzien van praktische en complete elektrische installaties.
Hierbij kunt u denken aan:

  • licht- en krachtinstallaties (220v/380v)
  • laagspanningsinstallaties
  • huisautomatisering (domotica)
  • alarminstallaties (inbraak & brand)

  • aardingsinstallaties en bliksembeveiliging
  • deurintercomsystemen met en zonder beeld (audio & video)
  • telefonie- en datanetwerkinstallaties 

Onderhoud en keuringen
Ons installatiebedrijf zorgt er niet alleen voor dat alle elektrotechnische apparatuur goed is geïnstalleerd. We zorgen ook voor het onderhoud hiervan, zodat ook lang na de installatie alles blijft werken. Naast onze onderhoudsservice kunt u ons ook inschakelen voor de (verplichte) keuringen van arbeidsmiddelen en gereedschap. Bekijk onze algemene- & leveringsvoorwaarden hier

Projecten van ons installatiebedrijf

Stef Swart Elektrotechniek Alkmaar B.V. heeft voor uiteenlopende projecten de elektrotechnische installatie verzorgd: nieuwbouw, verbouwingen en renovaties. Van woonhuizen en utiliteitsbouw tot winkels en kantoorpanden.

Stef Swart Elektrotechniek Alkmaar

Keuring van installaties en gereedschappen

Het is voor de veiligheid van uw medewerkers belangrijk - en meestal verplicht - dat uw installaties en gereedschappen worden gekeurd en voldoen aan de gestelde veiligheidsnormen. Stef Swart Elektrotechniek Alkmaar B.V. is gecertificeerd om installaties en elektrotechnische arbeidsmiddelen te keuren. We stellen de knelpunten vast en op basis van het keuringsrapport geven we u advies over de verbeterpunten.

Elk goedgekeurd apparaat krijgt een keuringssticker. Hierop staat wanneer het apparaat weer gekeurd moet worden. U krijgt een kopie van het keuringscertificaat in een pdf-bestand.

Keuringen die we uitvoeren:

  • Keuring NEN 1010: de norm voor de minimumveiligheidseisen van laagspanningsinstallaties in de woningbouw, utiliteitsbouw en industrie.
  • Keuring NEN 3140: verplichte norm die aangeeft hoe men veilig kan werken met elektrische installaties. Voor elke organisatie een belangrijke norm, aangezien vrijwel elke werknemer te maken heeft met elektrische installaties. Denk hierbij aan gereedschappen, machines, computers en zelfs de koffieautomaten.
  • Keuring elektrische gereedschappen volgens NEN 3140: onder deze keuring vallen alle arbeidsmiddelen waar een stekker aanzit. Denk aan boormachines,  hakhamers, dompelpompen, cirkelzagen en decoupeerzagen. Maar ook verlengkabels, kabelhaspels, bouwlampen, handlampen en zelfs een stofzuiger valt onder deze keuring.

Wij keuren alle arbeidsmiddelen met de Mors Smitt EaezyPAT apparatentester. Dit kan bij ons in de werkplaats of bij u op locatie.